Το ενδεχόμενο εξαγοράς του ισραηλινού start up δορυφορικής πλοήγησης Waze φαίνεται να εξετάζει η Google, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε «πόλεμο» με το Facebook. Τα παραπάνω αναφέρουν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα ανεπίσημες πληροφορίες.

Σύμφωνα με αυτές, η Waze ζητά πάνω από 1 δις. δολάρια και είναι ανοιχτή σε προτάσεις από πολλές διαφορετικές πλευρές. Οι υπηρεσίες χαρτών και πλοήγησης αποκτούν αυξανόμενη σημασία για τις εταιρείες τεχνολογίας, καθώς οι καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στα smartphones και στις κινητές συσκευές.

Οι πληροφορίες θέλουν επίσης το Facebook να έχει ήδη συζητήσει για την εξαγορά της Waze, με αντίτιμο ως και 1 δις. δολάρια. Τόσο η Google όσο και άλλες πλευρές, πλησίασαν την Waze όταν γνωστοποιήθηκαν οι επαφές με το Facebook, ωστόσο κανείς από τους πλειοδότες δεν είναι κοντά στην ολοκλήρωση συμφωνίας. Ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο η Waze να αποφασίσει να παραμείνει ανεξάρτητη.

Σύμφωνα με τα διεθνή δίκτυα, στις διαπραγματεύσεις δεν συμμετέχει η Apple, η οποία διαθέτει ανταγωνιστικό προϊόν. Η Waze χρησιμοποιεί δορυφορικά σήματα από τα smartphones των μελών της και δημιουργεί δεδομένα χαρτών και κυκλοφοριακής κίνησης, τα οποία στη συνέχεια μοιράζεται με άλλους χρήστες, προσφέροντας έτσι πληροφορίες για την κίνηση σε πραγματικό χρόνο.

Η εταιρεία που κλείνει 4 χρόνια ζωής, έχει 47 εκατ. χρήστες και άντλησε 67 εκατ. δολάρια σε χρηματοδότηση από φίρμες όπως Kleiner Perkins Caufield & Byers,
Blue Run Ventures και Qualcomm Inc.