Στο πλαίσιο της συνεχούς βελτίωσης της υπηρεσίας Video Banking που λάνσαρε πρόσφατα η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, τον Αύγουστο θα κυκλοφορήσει μια βελτιωμένη έκδοση της υπηρεσίας, η οποία θα παρέχει, μεταξύ άλλων, τη δυνατότητα στους πελάτες που θέλουν να ρυθμίσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες με τη τράπεζα, να προγραμματίζουν, μέσα από την υπηρεσία, συνάντηση με εξουσιοδοτημένο στέλεχος της τράπεζας.

Ο πελάτης θα συμπληρώνει το κινητό του, την ημερομηνία και ώρα της συνάντησης, επιλέγοντας τις διαθέσιμες ημέρες και ώρες που θα παρέχει το σύστημα, καθώς και το θέμα της επικοινωνίας. Η υπηρεσία θα υπενθυμίζει στον πελάτη 15 λεπτά πριν από τη πραγματοποίηση της συνάντησης, με SMS, την προγραμματισμένη «ψηφιακή επικοινωνία».

Στρατηγικός στόχος της τράπεζας είναι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και γι’ αυτό το λόγο σχεδιάζει ήδη την υλοποίηση νέων «ψηφιακών έργων» (που σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Ιωαννίνων σχεδιάζει να ολοκληρώσει μέχρι το τέλος του 2016), μέρος των οποίων αποτελεί και μια καινοτόμος υπηρεσία, η οποία αφορά τη διασύνδεση ομάδας μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές με τη χρήση του κινητού τηλεφώνου, χωρίς τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.

Επίσης, ο κάτοχος θα μπορεί μέσα από την εφαρμογή να βλέπει προτεινόμενα αξιοθέατα της πόλης, και οδηγίες πρόσβασης, ενώ θα υπάρχει και «επικοινωνία» με χώρους στάθμευσης στην περιοχή ώστε ο καταναλωτής εφόσον πραγματοποιήσει αγορές αξίας π.χ. μεγαλύτερη των 100 ευρώ, να έχει δυνατότητα δωρεάν στάθμευσης. Τέλος, θα υπάρχει εικόνα των συνεργαζόμενων ΜμΕ στο εμπορικό κέντρο της πόλης ώστε να γνωρίζει ποια εμπορικά καταστήματα παρέχουν την υπηρεσία.