Στην πρόσφατη μελέτη της με τίτλο: "Magic Quadrant for Business Intelligence Platforms", η Gartner αξιολόγησε τη SAS ως έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές που "διαθέτουν πλατφόρμες επιχειρηματικής ευφυΐας με ισχυρό εύρος και βάθος και μπορούν να προσφέρουν ολοκληρωμένες επιχειρηματικές λύσεις που υποστηρίζουν μια συνολική ΒΙ στρατηγική".

Στη μελέτη της Gartner αναφέρεται ακόμα ότι: “Οι ηγέτες συνθέτουν μία επιχειρηματική πρόταση που έχει απήχηση στους αγοραστές και υποστηρίζεται από τη βιωσιμότητα και τη λειτουργική τους ικανότητα να παραδίδουν λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα”. Η εταιρεία επέκτεινε πρόσφατα την ισχύ της επιχειρηματικής της ευφυΐας στους χρήστες του Microsoft Outlook, της πιο ευρέως χρησιμοποιούμενης επιχειρηματικής εφαρμογής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Έτσι, οι πελάτες που χρησιμοποιούν πιο άνετα εφαρμογές του Microsoft Office – συμπεριλαμβανομένου του Outlook – μπορούν πλέον να “τρέχουν” αναφορές και να αντλούν πληροφορίες για κρίσιμες αποφάσεις χωρίς να χρειαστεί να βγαίνουν από την εφαρμογή.