Η Vodafone πρόκειται να δημιουργήσει μια νέα επιχειρηματική μονάδα με στόχο την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας στο τομέα της υγείας.

Η νέα μονάδα, η οποία αρχικά θα απασχολήσει ανθρώπινο δυναμικό περίπου 10 εργαζομένων “θα εστιάσει σε λύσεις στον τομέα της υγείας και θα συνεργαστεί με άλλους οργανισμούς, όπως φαρμακευτικές εταιρείες και κυβερνητικούς φορείς”, δήλωσε ο Vittorio Colao, CEO του Vodafone Group.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι “η τεχνολογία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στον τομέα της υγείας απλοποιώντας το workflow, δημιουργώντας καλύτερες προϋποθέσεις για στατιστική ανάλυση και αποθήκευση ιστορικών και δίνοντας στο ιατρικό προσωπικό τη δυνατότητα να υποστηρίξουν τις επιλογές τους σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις”.

Η νέα μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία της στις αρχές του 2010 και αρχικά θα εστιάσει σε αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Ινδία και η Κίνα. Υπενθυμίζουμε ότι πριν από ένα έτος, η Vodafone είχε επενδύσει στην εταιρεία t+ Medical, η οποία εξειδικεύεται στην παραγωγή λογισμικού για τη μεταφορά βιομετρικών δεδομένων μέσω των συστημάτων κινητής τηλεφωνίας.