Η SAP παρουσίασε πρόσφατα το SAP Health Engagement, μια λύση που συνδέει άμεσα ασθενείς με ιατρούς και διαχειριστές προγραμμάτων υγείας.

Η λύση της SAP δίνει τη δυνατότητα σε επαγγελματίες του χώρου της υγείας και σε φαρμακευτικές εταιρείες να αναπτύξουν εφαρμογές, οι οποίες δίνουν στους ασθενείς τη δυνατότητα να παρακολουθούν την πορεία της υγείας τους θέτοντας στόχους, καθώς και να έχουν στη διάθεσή τους ολοκληρωμένες εκτιμήσεις για χρόνιες παθήσεις. Η λύση SAP Health Engagement συγκεντρώνει στοιχεία από τους ίδιους τους ασθενείς, μέσω εφαρμογής, καθώς και στοιχεία που συγκεντρώνονται μέσω φορητού αισθητήρα, ο οποίος συγχρονίζει τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο.

Οι πελάτες της SAP μπορούν εύκολα να συντονιστούν, σκανάροντας έναν QR κωδικό στην εφαρμογή για κινητά, επιτρέποντας την άμεση συγκέντρωση στοιχείων απευθείας στην οθόνη του κινητού. H λύση, η οποία έχει αναπτυχθεί πάνω στην πλατφόρμα SAP HANA Cloud Platform, επιτρέπει την άμεση ανάλυση στοιχείων στο πλαίσιο έρευνας. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται εφικτή η δημιουργία πιθανών σεναρίων (hypothesis) κάτω από τις πιο αυστηρές συνθήκες, εξασφαλίζοντας υψηλά επίπεδα ασφάλειας και ιδιωτικότητας.