Συμβάλλοντας στη μετεξέλιξη του τηλεφώνου σε μια ισχυρότερη συσκευή που επιτρέπει τη διασύνδεση των επιχειρήσεων, η Cisco και η Ericsson πραγματοποίησαν μια επίδειξη της νέας κοινής τους λύσης συνεργασίας μέσω κινητής σύγκλισης (Collaboration Mobile Convergence, CMC) στη φετινή εκδήλωση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η λύση συνδυάζει την κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών συνεργασίας επιχειρήσεων της Cisco με τις κορυφαίες λύσεις επικοινωνίας VoLTE της Ericsson. Η λύση CMC μετατρέπει το κινητό τηλέφωνο σε μια ισχυρή συσκευή που συνδέει τις επιχειρήσεις, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών να προσφέρουν ένα πλούσιο σύνολο δυνατοτήτων συνεργασίας με κινητές υπηρεσίες.

Οι χρήστες μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρει η υπηρεσία Cisco Spark, όπως μηνύματα, κοινή χρήση αρχείων και βιντεοδιάσκεψη υψηλής ευκρίνειας σε πολλαπλές συσκευές, μέσω μιας απλής κλήσης σε έναν αριθμό κινητού τηλεφώνου. Οι κλήσεις μπορούν να μεταφέρονται απρόσκοπτα μεταξύ συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της νέας συσκευής Cisco Spark Board, με μια απλή κίνηση (swipe).

Οι χρήστες απολαμβάνουν κλήσεις υψηλής ποιότητας μέσω του συνήθους τηλεφωνικού επιλογέα (dialer), καθώς και δυνατότητες συνεργασίας μέσω της εφαρμογής Cisco Spark. Για την περαιτέρω εγγύηση της καλύτερης δυνατής εμπειρίας χρήστη στις επιχειρηματικές κλήσεις μέσω κινητών, το κινητό δίκτυο υποστηρίζει την απρόσκοπτη μεταφορά φωνητικών κλήσεων μεταξύ δικτύων πρόσβασης 2G, 3G, LTE και Wi-Fi.

Για τις επιχειρήσεις, η λύση CMC επιτρέπει την εφαρμογή σταθερών πολιτικών επικοινωνίας σε όλες τις κλήσεις, είτε μέσω σταθερής είτε μέσω κινητής συσκευής. Ένα περαιτέρω πλεονέκτημα είναι η κοινή τιμολόγηση και οι δωρεάν κλήσεις μέσω OnNet. Παράλληλα, οι επιχειρήσεις έχουν τον έλεγχο της συνεργασίας μέσω κινητών, επιτυγχάνοντας μειωμένο κόστος και αυξημένη παραγωγικότητα. Η λύση θα είναι διαθέσιμη σε επιχειρηματικούς πελάτες και σε παρόχους υπηρεσιών έως τα τέλη του 2017.