Η Microsoft και η Saxo Bank προχώρησαν σε μία στρατηγική συνεργασία, με στόχο να ανταποκριθούν στην απαίτηση των ιδιωτών επενδυτών για πιο εξελιγμένες τεχνικές διαπραγμάτευσης, καθώς και για περισσότερα εργαλεία έρευνας και καλύτερη θεμελιώδη ανάλυση μετοχών εταιρειών από όλο τον κόσμο.

Η πλατφόρμα «MSN Trader» σχεδιάστηκε από την Saxo Bank και είναι προσαρμοσμένη στο κοινό του MSN, ενώ είναι προσβάσιμη από τον δικτυακό τόπο MSN Money της Microsoft, ο οποίος δέχεται πάνω από 1,2 εκατομμύρια επισκέψεις το μήνα.

Η «MSN Trader» χρησιμοποιεί την καθιερωμένη πλέον πλατφόρμα «WebTrader» της  Saxo Bank, μέσω της οποίας οι επενδυτές μπορούν να πραγματοποιούν συναλλαγές σε περισσότερες από 11.000 μεμονωμένες μετοχές και περισσότερα από 7.000 CFDs (Συμβόλαια Επί της Διαφοράς), ενώ παρέχει λεπτομερές εκπαιδευτικό υλικό, επιτρέποντας στους επενδυτές να κατανοήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες συναλλαγών.

Επιπλέον, η πλατφόρμα προσφέρει βάση δεδομένων με πληροφορίες για τις εταιρείες και τις μετοχές τους  (Equity Research), συμπεριλαμβανομένων εκτιμήσεων, προβλέψεων και συστάσεων αναλυτών (για κάθε μετοχή) για τρία συνεχόμενα έτη (συνυπολογίζοντας τις εκτιμήσεις όλων των αναλυτών και καταλήγοντας στη μέση τιμή των εκτιμήσεων αυτών). Η νέα πλατφόρμα αρχικά θα είναι διαθέσιμη μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις 10 Νοεμβρίου 2010.