Ο επενδυτής Carl Icahn και η Southeastern Asset Management, δύο από τους μεγαλύτερους μετόχους της Dell, έκαναν νέα εναλλακτική πρόταση στην εταιρεία μετά την πρόταση του ιδρυτή της Michael Dell για την εξαγορά της εταιρείας έναντι 24,4 δις. δολ.

Ο Icahn και η Southeastern, και οι δύο αντίθετοι με τη συμφωνία του Dell, πρότειναν να δώσουν στους μετόχους την επιλογή να κρατήσουν τα αποθέματα της εταιρείας και να λάβουν επιπλέον 12 δολ./μετοχή σε μετρητά ή αποθέματα. Τόσο ο Icahn όσο και η holding Southeastern αναφέρουν ότι η προσπάθεια εξαγοράς της εταιρείας από τον Dell και την Silver Lake Partners υποτιμά σημαντικά την αξία της εταιρείας.
 
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ο Icahn και η Southeastern λέγεται ότι επιθυμούν αλλαγή ηγεσίας στο διοικητικό συμβούλιο και το management της εταιρείας, ενώ τον Απρίλιο η Blackstone, που και αυτή είχε κάνει πρόταση εξαγοράς στον Dell, απέσυρε την προσφορά της, μόλις ένα μήνα μετά, με την αιτιολογία της μείωσης του 14% στην αγορά των η/υ κατά το α’ τρίμηνο του 2013, καθώς και το κακό οικονομικό προφίλ της εταιρείας.