Η 3M θα προχωρήσει στην υλοποίηση της σουίτας λύσεων SAP Business Suite 7, στο πλαίσιο της ενοποίησης των μεμονωμένων συστημάτων που διαθέτει σε διάφορες περιοχές ανά τον κόσμο.

Η υλοποίηση έχει ως στόχο την αντικατάσταση παλαιών συστημάτων και λύσεων τρίτων παρόχων που ήδη υπάρχουν διάσπαρτες στους διάφορους τομείς δραστηριοποίησης της 3Μ, μέσα στα επόμενα χρόνια. Για τη διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας, η 3Μ θα προχωρήσει στη σταδιακή αξιοποίηση της σουίτας SAP Business Suite 7.

Η εταιρεία ακολουθεί μια οικονομική προσέγγιση, διαμορφώνοντας σε βάθος χρόνου τα σχέδιά της γύρω από την πληροφορική, ανάλογα με την εξέλιξη τόσο των δικών της αναγκών, όσο και αυτών των πελατών της. Οι πρώτες υλοποιήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει στην Ευρώπη και την Ανατολική Ασία. Στην Ευρώπη, η 3Μ βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης ενός νέου συστήματος πρόβλεψης της ζήτησης και σχεδιασμού της διαδικασίας εφοδιασμού, αξιοποιώντας τη λύση SAP Advanced Planning & Optimization.

Στην περιοχή της Ανατολικής Ασίας, η εταιρεία σχεδιάζει να αντικαταστήσει τα μεμονωμένα συστήματα πληροφορικής με το SAP ERP μέσα στα επόμενα χρόνια. Το λογισμικό επιχειρησιακής ευφυΐας της SAP θα παίξει ρόλο-κλειδί στην υλοποίηση, επιτρέποντας στη διοίκηση της 3Μ να έχει πρόσβαση σε ακριβή και διαχρονικά δεδομένα σχετικά με την επιχειρηματική απόδοση της εταιρείας, ώστε να υποστηρίξει τη διαδικασία λήψης αποφάσεων.

Η συμφωνία των δυο εταιρειών επιτρέπει στην 3Μ να ενοποιήσει τις βέλτιστες πρακτικές της στην περιοχή των Η.Π.Α. και σε όσες περιλαμβάνονται στο χάρτη της παγκόσμιας υλοποίησης, αξιοποιώντας τις λύσεις επιχειρησιακής ευφυΐας SAP BusinessObjects.