H EMC Corporation λανσάρει μία νέα σειρά συστημάτων ενοποιημένης αποθήκευσης δεδομένων (unified storage) της οικογένειας EMC Celerra, όπου περιλαμβάνονται τα μοντέλα NS-120, NS-480, NS-960 και NS-G8 Gateway με ενσωματωμένο NAS (network attached storage), συνδεσιμότητα iSCSI και Fibre Channel.

Το 2008, τα έσοδα από τα προϊόντα της σειράς Celerra NS αυξήθηκαν με ρυθμό υψηλότερο του 40 %, ενώ ξεπέρασαν το ρυθμό ανάπτυξης της αγοράς, προσφέροντας στους πελάτες μια απλοποιημένη λύση που έχει τη δυνατότητα επέκτασης και είναι εύκολη στη διαχείριση.

Στα νέα multi-protocol μοντέλα περιλαμβάνονται η λειτουργία file system deduplication, η δυνατότητα retention και compliance σε επίπεδο αρχείου με βαθμό αξιοπιστίας 99.999% και με τα προηγμένα χαρακτηριστικά data storage του συστήματος CLARiiON CX4 της EMC, έτσι ώστε να προσφέρουν έως και 22% χαμηλότερο total cost of ownership (TCO), σε σύγκριση με άλλα συστήματα στην αγορά.