Περισσότεροι από 3.800 εκθέτες παρουσίασαν τα νέα τους τεχνολογικά επιτεύγματα κατά τη διάρκεια της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας Consumer Electronics Show, προερχόμενοι από τουλάχιστον 150 χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Την ελληνική αποστολή συνδιοργάνωσαν οι Enterprise Greece και mi-Cluster και περιλάμβανε συνολικά 12 εταιρείες, οι οποίες συμμετείχαν με εθνικό περίπτερο στο Eureka Park. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που έλαβαν μέρος στην CES είναι οι Centaur Technologies, Qualia, Heliix, Hyperthech, Irida Labs, Meazon, Prisma Electronics, Sensoraide, Spark works, Think Silicon, Wubby, Yodiwo, ενώ παρόντες ήταν εκπρόσωποι του Corallia, της ENEBH και του Enterprise Greece. Στην 48η έκθεση παρουσιάστηκαν ποικίλες τεχνολογικές καινοτομίες, από κινητά τηλέφωνα και νέες οικιακές ηλεκτρικές συσκευές, μέχρι «έξυπνες» λύσεις για τα κατοικίδια.
Η ενσωμάτωση μεγάλων οθονών σε ηλεκτρικές συσκευές φαίνεται ότι αποτελεί τη νέα τεχνολογική «μόδα».

Κατά τη διάρκεια της CES 2016, η Samsung παρουσίασε ένα νέο ψυγείο, το οποίο διαθέτει οθόνη αφής 21.5’’ μέσω της οποίας είναι δυνατός ο έλεγχος της «θερμοκρασίας, της υγρασίας και των λειτουργιών» της συσκευής, ενώ μία ακόμα οικιακή ηλεκτρική συσκευή που αναμένεται να «λύσει» τα χέρια των νοικοκυρών είναι το πρωτότυπο πλυντήριο ρούχων Laundroid της εταιρείας Seven Dreamers, το οποίο όχι μόνο πλένει και στεγνώνει τα λερωμένα ρούχα αλλά και τα διπλώνει ώστε να είναι έτοιμα να μπουν απευθείας στα συρτάρια. Στον τομέα των smartphones, η LG παρουσίασε τη νέα σειρά K των smartphones της. Τα δύο πρώτα μοντέλα, K7 και K10, διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά για τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο, στοχεύοντας κυρίως σε πιο νεανικό κοινό. Και τα δύο μοντέλα ενσωματώνουν κάμερες στην οπίσθια και εμπρόσθια πλευρά του κινητού καθώς και φλας για καλύτερη απόδοση στη λήψη φωτογραφιών selfies.