Με επιτυχία ολοκλήρωσε τις εργασίες της η ετήσια έκθεση της Wincor Nixdorf “Wincor World” που πραγματοποιήθηκε 25-27 Ιανουαρίου 2011 στο Paderborn της Γερμανίας.

Κάθε χρόνο η διοργάνωση χαρακτηρίζεται για την πληρότητά της τόσο από άποψη εκθεμάτων αλλά και  εκθετών. Ο αριθμός των επισκεπτών συνολικά έφτασε τους 7000. Σε ένα χώρο 10.000 τμ. παρουσιαστήκαν πάνω από 600 εκθέματα για τον τραπεζικό τομέα, το λιανεμπόριο, την μαζική εστίαση και τα πρατήρια βενζίνης.

H φετινή διοργάνωση σηματοδότησε τη συνέχεια μιας υψηλού επιπέδου διοργάνωσης και παράλληλα την απαρχή της εφαρμογής των νέων λύσεων διαχείρισης αποθέματος μετρητών, Cash Cycle Management Solutions, που συνδυάζουν λύσεις λογισμικού και εξοπλισμού με στόχο την αυτοματοποίηση των διαδικασιών διαχείρισης χρηματικού, δημιουργώντας κλειστούς κύκλους διακίνησης χρημάτων.

Την έκθεση εγκαινίασε ο Πρόεδρος και Δ. Σύμβουλος της εταιρείας, Eckard Heidloff, παρουσιάζοντας ένα πιλοτικό έργο που υλοποιείται στην Ολλανδία και αφορά τον κλειστό κύκλο διακίνησης μετρητών μεταξύ τραπεζικού οργανισμού, εταιρείας χρηματαποστολής και επιχείρησης λιανεμπορίου. Αυτό επιτυγχάνεται με τη χρήση συστημάτων που διαθέτουν ως αποθηκευτικό μέσο ίδιου τύπου κασέτες, γεγονός που επιτρέπει την ανταλλαγή τους μεταξύ των συσκευών. «Το μεγάλο ενδιαφέρον των τραπεζικών οργανισμών και των επιχειρήσεων λιανεμπορίου για τις λύσεις διαχείρισης αποθέματος μετρητών Cash Cycle Management Solutions και για τη νέα γενιά συστημάτων CINEO επιβεβαιώνουν τις αρχικές προβλέψεις μας» υπογράμμισε η Βίκυ Μπασέλα, Διευθύνουσα Σύμβουλος της Wincor Nixdorf στην Ελλάδα.