Η HP παρουσιάζει ένα νέο, ολοκληρωμένο, edge-to-core χαρτοφυλάκιο λύσεων δικτύωσης. Το νέο χαρτοφυλάκιο φέρνει μια εναλλακτική στην αγορά, καθώς χαρακτηρίζεται από τεχνολογία αιχμής, ιδιαίτερα υψηλή ενεργειακή αποδοτικότητα και χαμηλό συνολικό κόστος κτήσης.

Το νέο χαρτοφυλάκιο δικτύωσης HP Networking συνδυάζει τις καλύτερες λύσεις από την οικογένεια HP ProCurve και τα προϊόντα της 3Com, δημιουργώντας έτσι ένα εξελιγμένο network fabric, το οποίο είναι έως και δύο φορές ταχύτερο σε σχέση με τον ανταγωνισμό, χρησιμοποιεί τη μισή ενέργεια και σημειώνει έως και 65% χαμηλότερο κόστος κτήσης.

Επίσης, η HP ανακοινώνει ότι το νέο της εσωτερικό data center θα στηρίζεται εξολοκλήρου σε προϊόντα που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο HP Networking, γεγονός που αποδεικνύει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό την επεκτασιμότητα και τις κρίσιμες ιδιότητες που χαρακτηρίζουν
το νέο χαρτοφυλάκιο.

Ο Marius Haas, Senior Vice President και General Manager, θα είναι επικεφαλής του τομέα HP Networking, ο οποίος αποτελεί μέρος της επιχειρησιακής μονάδας HP Enterprise Servers, Storage and Networking, της οποίας ηγείται ο David Donatelli, Executive Vice President και General Manager.

Το νέο χαρτοφυλάκιο δικτύωσης αποτελεί έναν από τους βασικούς πυλώνες της στρατηγικής Σύγκλισης Τεχνολογιών (Converged Infrastructure) της HP που έχει ως στόχο την ενοποίηση server, λύσεων storage και προϊόντων δικτύωσης, ώστε να δημιουργηθούν «εικονικές δεξαμενές» πόρων, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για τη βελτιστοποίηση των λειτουργικών διαδικασιών και των υπηρεσιών που προσφέρουν τα τμήματα πληροφορικής στις επιχειρήσεις.