Η CEO της IBM, Ginni Rometti, βρέθηκε στην CES στο Λας Βέγκας, όπου ανακοίνωσε δύο νέες συνεργασίες για την εταιρεία που σχετίζονται με ον Watson.

Η μία με την εταιρεία κατασκευής ιατρικών συσκευών, Medtronic, και η άλλη με την Under Armour, γνωστή για τα αθλητικά της ενδύματα, αλλά και τις συσκευές connected fitness. Η Rometti είναι η πρώτη CEO που πραγματοποιεί keynote ομιλία στη φετινή CES, με αφορμή την προώθηση των υπηρεσιών τεχνητής νοημοσύνης Watson. Η IBM και η Medtronic χρησιμοποιούν τα analytics του Watson ως το back-end για μία εφαρμογή που θα μπορούσε να βοηθήσει περίπου 400 εκατ. ασθενείς με διαβήτη παγκοσμίως.

Η εφαρμογή συλλέγει δεδομένα από τις αντλίες ινσουλίνης και τα συστήματα παρακολούθησης της γλυκόζης και τα αναλύει ώστε να προβλέψει πότε το ζάχαρο στο αίμα θα πέσει σε επικίνδυνα επίπεδα, μέχρι και 3 ώρες πριν αυτό συμβεί. Από την άλλη, η Under Armour βρίσκεται στη CES με στόχο να εισέλθει δυναμικά στην αγορά fitness wearables, καθώς ήδη διαθέτει ένα περικάρπιο και μία ζώνη για το στήθος που παρακολουθούν τους καρδιακούς παλμούς, καθώς και μία ζυγαριά που, σύμφωνα με την εταιρεία, παρακολουθεί το βάρος και τα επίπεδα λίπους του χρήστη. Ο Watson αναλύει τα δεδομένα που συλλέγουν οι συσκευές και κάνει προτάσεις για να βοηθήσει το χρήστη να χάσει βάρος και να γυμνάζεται πιο αποδοτικά.