Στο Mobile World Congress του 2011, η Nokia Siemens Networks υποδέχθηκε τους επισκέπτες στο Experience Center που δημιούργησε στο πλαίσιο της Έκθεσης, όπου παρουσίασε τις τελευταίες καινοτομίες της, τόσο στην τεχνολογία, όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρει.

Μεταξύ των άλλων, η Nokia Siemens Networks παρουσίασε το Active Software Support, ένα νέο ‘proactive’ λογισμικό, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη προβλεψιμότητα στις υπηρεσίες συντήρησης των παρόχων.

Μία άλλη σημαντική είδηση ήταν η έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας Compact UCB (Compact Unified Charging and Billing), η οποία ενοποιεί τις λειτουργίες της χρέωσης και αποστολής χρεωστικών, την διαχείριση σχέσεων με τους πελάτες, και άλλα συστήματα διαχείρισης σε μια ολοκληρωμένη  λύση, end-to-end. Στο MWC 2011 παρουσιάστηκε και η ανοικτή πλατφόρμα “Integration Center”, η οποία αποτελείται από λογισμικό ανάπτυξης εφαρμογών και δημόσιο χώρο δοκιμών, στο υπολογιστικό ‘νέφος’ του διαδικτύου (cloud-based). Όσον αφορά δε το LTE, η Nokia Siemens Networks έκανε την πρώτη παγκοσμίως επιτυχημένη επίδειξη  carrier aggregation μέσω LTE-Advanced με εξοπλισμό ήδη εμπορικά διαθέσιμο.

Η επίδειξη βασίστηκε στους σταθμούς βάσης Flexi Multiradio της Nokia Siemens Networks και απέδειξε τον ηγετικό ρόλο που κρατά η εταιρεία στην διάθεση στην αγορά των τελευταίων τεχνολογικών εξελίξεων του LTE για ακόμη μια φορά.