Η Huawei ανακοίνωσε την παρουσίαση της εξελιγμένης τηλεπικοινωνιακής λύσης HetNet (Heterogeneous Network) στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου Mobile World Congress 2011 στη Βαρκελώνη.

Το HetNet, βασικό μέρος της λύσης [email protected] της Huawei, απαρτίζεται από μια σειρά σταθμών βάσης που συμπεριλαμβάνουν μονάδες Macro, Micro, Pico και Femto.

Η λύση HetNet βοηθά στην ανάπτυξη ενός πολυεπίπεδου δικτύου στοχευμένης κάλυψης που βασίζεται στην κατανομή του δικτυακού traffic, με στόχο την αδιάλειπτη κάλυψη «τυφλών σημείων» και hot spots. Τα προϊόντα Micro, Pico και Femto προσφέρουν αδιάλειπτη και ολοκληρωμένη  κάλυψη για οικιακή και μικρό-μεσαίου μεγέθους εταιρική χρήση σε πυκνοκατοικημένες αστικές  περιοχές, ενώ τα προϊόντα Macro προσφέρουν συνεχή κάλυψη για ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.

Επιπρόσθετα, η Huawei παρουσίασε τη λύση κινητής ευρυζωνικότητας (MBB) “Any Connection”, που προσφέρει ομαλή εξέλιξη δικτύων UMTS και HSPA σε LTE. Η λύση MBB backhaul της Huawei είναι μια All-IP λύση που προσφέρει δικτύωση “Any Connection” και μειώνει δραματικά το κόστος περιαγωγής per bit για δίκτυα κινητής που εξελίσσονται σε LTE . Παράλληλα, εγγυάται μια ανώτερη εμπειρία, παρέχοντας λύσεις υπερ-ευρυζωνικότητας σε μια εποχή κινητής υρυζωνικότητας.