Η Intel Corporation ανακοίνωσε ότι το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε ομόφωνα τον Brian Krzanich ως τον επόμενο CEO, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Paul Otellini, αναλαμβάνοντας τα νέα του καθήκοντα στην ετήσια συνέλευση των μετόχων στις 16 Μαΐου. Ο κ. Krzanich, ο οποίος βρίσκεται στη θέση του chief operating officer από τον Ιανουάριο του 2012, θα γίνει ο έκτος CEO στην ιστορία της Intel.

Όπως είχε ανακοινωθεί και παλαιότερα, ο κ. Otellini θα αποχωρήσει από τη θέση του CEO και από το διοικητικό συμβούλιο στις 16 Μαΐου. Στη θέση του CEO, ο κ. Krzanich ηγείται ενός οργανισμού περισσοτέρων από 50.000 εργαζομένων στους ομίλους Intel Technology and Manufacturing Group, Intel Custom Foundry, NAND Solutions group, Ανθρώπινου Δυναμικού, Τεχνολογίας Πληροφορικής και στη στρατηγική της Intel στην Κίνα.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε τη Renee James, 48 ετών, στη θέση της προέδρου της Intel. Η κ. James θα αναλάβει τα νέα της καθήκοντα στις 16 Μαΐου, μαζί με τον κ. Krzanich στην ηγεσία της Intel. Η κ. James, 48 ετών, έχει ευρεία γνώση της βιομηχανίας πληροφορικής σε τομείς hardware, ασφάλειας, λογισμικού και υπηρεσιών την οποία ανέπτυξε με ηγητικές θέσεις στην Intel και σαν πρόεδρος των θυγατρικών λογισμικού της Intel – Havok, McAfee και Wind River.