Η Ευρωσύμβουλοι, ως επικεφαλής διεθνούς Κοινοπραξίας, ανέλαβε τον συντονισμό κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων των Ευρωπαϊκών χωρών και των Χωρών του Κόλπου, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας διεθνούς Τεχνολογικής Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διάρκειας 3 ετών και συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατ. ευρώ.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη και την υποστήριξη του διαλόγου για κοινή ερευνητική πολιτική μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Χωρών του Κόλπου (Κουβέϊτ, Σ.Αραβία, Μπαχρέϊν, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κατάρ, Υεμένη).  Ανάμεσα στις δράσεις του  INCONET-GCC, είναι η προώθηση κοινών ερευνητικών έργων, η ανάπτυξη τεχνολογικών συνεργασιών μεταξύ επιχειρήσεων από Ευρώπη και από Χώρες του Κόλπου και η οργάνωση διεθνών συνεδρίων με τα θέματα αυτά.

Το έργο που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2009, θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή αναγνωρισμένων οργανισμών από την Ευρώπη (όπως το London School of Economics) και τις Xώρες του Κόλπου (όπως Υπουργεία Έρευνας & Τεχνολογίας, Τεχνολογικά Πάρκα). Συμμετέχουν οργανισμοί από Ελλάδα, Μ. Βρετανία, Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία, Ομαν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Μπαχρέιν, Υεμένη, Αίγυπτο και Μαρόκο.