Η Cisco ανακοίνωσε τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Καινοτομίας openBerlin, που είναι ήδη σε πλήρη λειτουργία στην πανεπιστημιούπολη EUREF στην περιοχή Schoneberg του Βερολίνου.

Το openBerlin είναι ένα από τα εννέα Κέντρα Καινοτομίας της Cisco πακγοσμίως και θα εστιάζει στις κατασκευές, τα logistics και τις μεταφορές, ενώ η εταιρεία προτίθεται να επενδύσει σχεδόν 30 εκατ. δολ. για το νέο Κέντρο τα επόμενα χρόνια. Όπως δήλωσε ο Oliver Tuszik, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Cisco Γερμανίας, «η Γερμανία είναι μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες πιθανότητες να επωφεληθούν από Internet of Things, χάρη στην άρτια εκπαιδευμένους μηχανικούς της, τη βιώσιμη δύναμη της καινοτομίας, και την θέση της στην παγκόσμια αγορά.

Την ίδια στιγμή, στη γερμανική βιομηχανία διακυβεύονται πολλά, όσον αφορά στην ψηφιοποίηση και η καινοτομία θα είναι το κλειδί για την εκμετάλλευση αυτής της ευκαιρίας». Τέλος συμπλήρωσε ότι στόχος είναι να συγχωνευθούν οι δυνάμεις της γερμανικής οικονομίας με μια νέα προσέγγιση στην καινοτομία. Αξίζει να σημειωθεί ότι εντός του κέντρου θα λειτουργεί εργαστήριο για την ανάπτυξη βιομηχανικών λύσεων και την αντιμετώπιση των ειδικών απαιτήσεων των πελατών, ενώ περιλαμβάνει και έναν ειδικό χώρο για την παρουσίαση του IoT στην πράξη, καθώς και ανοικτές περιοχές όπου πελάτες, startups, ερευνητές, επιχειρηματίες και λάτρεις της τεχνολογίας καλούνται να εργαστούν για την παραγωγή νέων ιδεών και τεχνολογιών.