Την επεξεργασία νομοσχέδιου για την υποστήριξη των startups ανακοίνωσε χθες, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Corallia, ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Παράλληλα, ο Υπουργός αναφέρθηκε στις επικείμενες βελτιώσεις του Αναπτυξιακού Νόμου και του Νόμου για τις Στρατηγικές Επενδύσεις για να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο την αναπτυξιακή πορεία της χώρας το 2017, όπως επίσης και στο υπό διαμόρφωση Αναπτυξιακό Σχέδιο, το οποίο, όπως τόνισε, στηρίζεται σε τρεις πυλώνες, με πρώτο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων υψηλής προστιθέμενης αξίας, δεύτερο την εξωστρέφεια και τρίτο την ενίσχυση των clusters.

Κατά την επίσκεψή του στο Corallia, ο Δ. Παπαδημητρίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους μεγάλων, μεσαίων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και startups, οι οποίοι του μετέφεραν το όραμά τους για την εξέλιξη των εταιρειών τους και των τομέων τους γενικότερα και συζήτησαν μαζί του τις προοπτικές που ανοίγονται για τη χώρα αν ενεργοποιηθούν τα διαθέσιμα αναπτυξιακά εργαλεία και αρθούν περιορισμοί που δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας.