Μετά τον διαχωρισμό της από την Hewlett-Packard Company, η Hewlett Packard Enterprise ξεκίνησε σήμερα, επίσημα τη λειτουργία της ως ηγέτης στην αγορά enterprise technology με ετήσια έσοδα ύψους 53 δις. δολ. το πιο ολοκληρωμένο προϊοντικό χαρτοφυλάκιο της αγοράς και ένα μοναδικό όραμα για το μέλλον της τεχνολογίας και των ωφελειών της για τους επιχειρησιακούς πελάτες.

Όπως δήλωσε η Meg Whitman, Chief Executive Officer της εταιρείας, «οι νικητές της σημερινής αγοράς θα είναι αυτοί που εφαρμόζουν την δύναμη της τεχνολογίας για την τροφοδότηση της δύναμης των ιδεών και η νέα Hewlett Packard Enterprise έχει δημιουργηθεί με στόχο να επιταχύνει αυτό το ταξίδι για τους πελάτες. Η εταιρεία έχει το όραμα, τους οικονομικούς πόρους και την ευελιξία να βοηθήσει τους πελάτες να κερδίσουν, παρέχοντας ευκαιρίες ανάπτυξης και μακροχρόνιας αξίας για τους μετόχους μας». Η Hewlett Packard Enterprise παρέχει τις τεχνολογικές λύσεις αιχμής που χρειάζονται οι πελάτες της για την βελτιστοποίηση του παραδοσιακού IT, ενώ τις βοηθά, παράλληλα, να χτίσουν το ασφαλές, cloud-enabled, mobile-ready μέλλον που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες τους.

Η εταιρεία εστιάζει σε 4 τομείς-κλειδιά που είναι θεμελιώδεις, για τον μετασχηματισμό των επιχειρήσεων και τη μελλοντική τους ανάπτυξη: μετάβαση σε υβριδικές υποδομές βοηθώντας τους πελάτες να διαχειρίζονται απρόσκοπτα τις πληροφορίες που προέρχονται από το παραδοσιακό IT, από managed και public cloud περιβάλλοντα, ενδυνάμωση του data-driven οργανισμού για την μετατροπή των δεδομένων σε γνώση και της γνώσης σε πράξη, προστασία της ψηφιακής επιχείρησης για την διαχείριση του κινδύνου, την παρακολούθηση των λειτουργιών, την προστασία των δεδομένων και των εφαρμογών και την διατήρηση της λειτουργικής ακεραιότητας και, τέλος, την «ενεργοποίηση» της παραγωγικότητας στο χώρο εργασίας για τη δημιουργία best-in-class εμπειριών για τους εργαζόμενους, τους πελάτες και τους συνεργάτες μέσω του λύσεων mobility και networking.