Τα κέρδη της παγκόσμιας αγοράς κινητής τηλεφωνίας συνέχισαν να αυξάνονται σταθερά το δεύτερο τρίμηνο του 2008 (2Q08) καθώς ο ανταγωνισμός των high-end συσκευών έχει αυξηθεί.

Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Tracker Κινητών Τηλεφώνων της IDC, οι προμηθευτές απέστειλαν 306.0 εκατομμύρια συσκευές, σημειώνοντας αύξηση 5.6% σε σχέση με τα 289.7 εκατομμύρια συσκευές που εξήχθησαν το προηγούμενο τρίμηνο, και άνοδο 15.3% σε σχέση με τα 265.4 εκατομμύρια συσκευές που εξήχθησαν το δεύτερο τρίμηνο του 2007 (2Q07). Οι συνολικές αποστολές του τριμήνου ήταν σε συμφωνία με τις προσδοκίες της IDC,

Παρά την αύξηση στις τιμές των τροφίμων και του πετρελαίου, η αύξηση του αριθμού των κινητών τηλεφώνων στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας εξακολουθεί να είναι έντονη.

Η Nokia δήλωσε τις υψηλότερες μέχρι τώρα αποστολές στην Ινδία των συνδρομητών στις αστικές περιοχές, ενώ οι τοπικοί κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων επωφελήθηκαν στην Κίνα. Στην ΕΜΕΑ, ο όγκος αυξήθηκε σε μέτρια επίπεδα συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο και είχε μία υγιή ανάπτυξη σε σχέση με τον περασμένο χρόνο.

Στην Δυτική Ευρώπη, η LG και η Samsung παρουσίασαν αύξηση του μεριδίου αγοράς τους με νέα προϊόντα μεσαίας και χαμηλής τεχνολογίας, ενώ στις αναπτυσσόμενες αγορές της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής η αύξηση εξακολουθεί να προέρχεται από της πωλήσεις των απλών κινητών τηλεφώνων της Nokia.