Σύμφωνα με έρευνα του οργανισμού ZDNET's Tech Republic, οι πέντε κορυφαίες πιστοποιήσεις (από τις συνολικά 15) στον τομέα της τεχνολογίας που δίδουν τις μεγαλύτερες μέσες ετήσιες αποδοχές για το έτος 2008 είναι:

1) Με μέσο ετήσιο μισθό τα $101,695, η πιστοποίηση του Project Management Institute (PMI) “Project Management Professional (PMP)” κυριαρχεί στην κορυφή τις λίστας ως η καλύτερη πιστοποίηση παγκοσμίως στον τομέα της πληροφορικής. 2) Η επόμενη στην λίστα πιστοποίηση έκπληξη με $101,103 ετησίως, είναι η πιστοποίηση του PMI “Certified Associate in Project Management (CAPM)”.

Η μόνη εξήγηση για αυτή την πιστοποίηση είναι ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ζήτηση παγκοσμίως για πιστοποιημένους Project Managers ώστε να έχουν τόσο ψηλές αποδοχές junior Project Managers 3) Η πιστοποίηση του IT Infrastructure Library “ITIL v2 Foundations” είναι η επόμενη στην λίστα με ετήσιες αποδοχές $95,415. Αυτή η πιστοποίηση αποδεικνύει γνώσεις σε ITIL service support και IT service delivery. 4) Η 4η πιστοποίηση στην κατάταξη είναι του (ISC)2 και έχει τίτλο: “Certified Information Systems Security Professional (CISSP)” με μέσες ετήσιες αποδοχές $94,018.

5) Η πιο καλοπληρωμένη πιστοποίηση της Cisco είναι η πασίγνωστη “Cisco CCIE Routing and Switching” με ετήσιες αποδοχές $93,500. Πριν μερικά χρόνια η πιστοποίηση CCIE ήταν από τις πιο καλοπληρωμένες.