Η Intel Corporation, η Nokia και το Πανεπιστήμιο του Oulu προχώρησαν στα επίσημα εγκαίνια του Κέντρου Καινοτομίας που ίδρυσαν από κοινού η Intel και η Nokia.

Το Intel & Nokia Joint Innovation Center, στο οποίο θα απασχολούνται περίπου 25 επαγγελματίες ερευνητές, αποτελεί το πιο πρόσφατο μέλος των Intel Labs Europe , του Ευρωπαϊκού Δικτύου Έρευνας της Intel. Σε πρώτο χρόνο, οι ερευνητικές δραστηριότητες του εργαστηρίου θα επικεντρωθούν σε νέους, συναρπαστικούς τρόπους χρήσης των κινητών τηλεφώνων, οι οποίοι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις όλο και μεγαλύτερες τεχνολογικές δυνατότητες των συσκευών.

Η δημιουργία νέων interfaces τα οποία θα φέρνουν τη χρήση των κινητών πιο κοντά στον τρόπο με τον οποίο επικοινωνούν οι άνθρωποι, μπορεί να οδηγήσει σε μια νέα, πιο φυσική εμπειρία χρήσης (intuitive user experience), κατά τον ίδιο τρόπο που οι σύγχρονες παιχνιδομηχανές αξιοποιούν την τεχνολογία ρεαλιστικών 3-D γραφικών, ώστε να δίνουν τη δυνατότητα στους παίκτες να βυθίζονται στον φανταστικό κόσμο των games.

Το νέο εργαστήριο είναι επαρκώς ευθυγραμμισμένο και με τις δραστηριότητες γύρω από την πλατφόρμα ανοικτού κώδικα MeeGo, την οποία παρουσίασαν πρόσφατα η Intel και η Nokia.