Με περισσότερους από 100 συμμετέχοντες πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου στο χώρο του be finnovative innovation lab της Εθνικής Τράπεζας το NBG i-bank Open API Day, ξεκινώντας τη φετινή fintech σεζόν για την Εθνική Τράπεζα.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν πλήθος από developers που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση του API της Εθνικής Τράπεζας, στελέχη επιχειρήσεων, μέλη startups, καθώς και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. Ο Σταύρος Πέτρουλας, Director, Διεύθυνση Ψηφιακών Καναλιών, Εθνική Τράπεζα καλωσόρισε τους συμμετέχοντες και παρουσίασε τον σχεδιασμό της Τράπεζας στον τομέα του fintech για το 2017– 2018.

Ακολούθως, ο Κώστας Καλογεράκης, be finnovative Program Manager, Εθνική Τράπεζα, και ο Σπύρος Καπετανάκης, Entrepreneurship Evangelist, Crowdpolicy,  έκαναν παρουσίαση του προγράμματος be finnovative, αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα του πρώτου κύκλου και στο χρονοδιάγραμμα των φετινών δράσεων, με το NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon και τον 2ο κύκλο του be finnovative να έρχονται.

Ο Γιώργος Καραμανώλης, CTO/CIO Crowdpolicy, παρουσίασε τη διαδικασία του NBG i-bank #fintech2 crowdhackathon που θα γίνει 20–22 Οκτωβρίου στον χώρο του be finnovative, τον τρόπο συμμετοχής, τα challenges και τα trends. Επίσης αναφέρθηκε σε ανάγκες της τράπεζας για συγκεκριμένες λύσεις, τις οποίες ενδέχεται κάποιες ομάδες να τις υλοποιήσουν στο crowdhackathon. O Σταύρος Κατσούλης, Chief Software Architect, Crowdpolicy, παρουσίασε τα θέματα σχετικά με την οδηγία Payment Services Directive 2 (PSD2), καθώς και ορισμένα API use cases τα οποία αυτή τη στιγμή λειτουργούν παραγωγικά.

Ο Γιώργος Μαρίνος, Director, Διεύθυνση Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Εθνική Τράπεζα, παρουσίασε το ΝBG i-bank API, το οποίο?—?όπως ανέφερε?—?θα είναι διαθέσιμο στη νέα του έκδοση ως sandbox στις αρχές Οκτωβρίου. Τέλος, ο Νίκος Οικονομάκης, Manager, Customer Delivery, Mastercard, έκανε παρουσίαση του Mastercard API και των εφαρμογών που μπορεί να υποστηρίξει αυτό.