Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 13 Ιουνίου στο ξενοδοχείο "Divani Palace" στη Λάρισα, όπου παρουσιάστηκε η Διαδικτυακή Πύλη για τα Δάση και την Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων στα πλαίσια του έργου "Σχεδίαση και Κατασκευή Διαδικτυακής Πύλης για τα Δάση και τη Διαχείριση των Υδάτινων Πόρων" με ανάδοχο την ένωση εταιρειών ΟTS - Cosmos.

Στην εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής της ΟΤS Δρ. Ντουάνογλου Ελευθέριος παρουσίασε το έργο και τα οφέλη που προκύπτουν από στις συναλλαγές των Πολιτών με τις συγκεκριμένες Δημόσιες Υπηρεσίες. Ο Αχιλλέας Κουκουτίμπας, στέλεχος της Διεύθυνσης Έργων της OTS, παρουσίασε στη συνέχεια αναλυτικά τη Διαδικτυακή Πύλη και τις δυνατότητές της.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Χρήστος Ζώης, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα: “Τα οφέλη που προκύπτουν από το έργο αυτό είναι πολλαπλά και μετρήσιμα τόσο σε χρόνο όσο και σε κόστος. Οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να ενημερώνονται για τυχόν ελλείψεις, παρατηρήσεις, διευκρινίσεις σχετικά με αυτές και να παρακολουθούν, σε κάθε στιγμή, την εξέλιξη της υπόθεσής τους με SMS στο κινητό τους ή με e-mail στον υπολογιστή τους. Κερδίζοντας χρόνο, καθώς δ εν θα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάθεση του φακέλου τους”.