Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η πέμπτη και τελευταία φάση του έργου συστήματος διαχείρισης υποδομής πληροφορικής του Χρηματιστηρίου Αθηνών που έχουν αναλάβει και υλοποιούν οι uni systems σε συνεργασία με HP Hellas και Parallon Systems.

Το έργο, η υλοποίηση του οποίου έχει  διαρκέσει για σχεδόν ένα χρόνο, αφορά το σύστημα διαχείρισης του Δικτύου Χρηματιστηριακών Συναλλαγών, ένα δίκτυο που αποτελείται από 130-140 κόμβους σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και πόλεις σε χώρες του εξωτερικού. Το σύστημα διαχείρισης κατηγοριοποιείται σε πέντε υποσυστήματα που λειτουργούν πάνω στην πλατφόρμα HP Open View: Network Node Management, Open View Performance Inside, Service Desk, Open View Operation και SLAs Management.

Επίσης, μία από τις καινοτομίες του συστήματος είναι πως υπάρχουν κεντρικοί “χάρτες” μέσα στο Open View Operation, στους οποίους απεικονίζονται όλα τα συμβάντα του δικτύου (ή/και των συστημάτων) στο κατάλληλο σημείο, δείχνοντας πως επηρεάζεται η ποιότητα του συνολικού service διαχείρισης απ’ ευθείας στο top level management.