Ολοκληρώθηκαν και παραδόθηκαν τα έργα GIS του Δήμου Σερρών και διαχείρισης κρίσεων της περιφέρειας Κρήτης που είχε αναλάβει η Infoδήμ - το δεύτερο ήταν κοινοπραξία των Infoδήμ, Telenet και Μίνως.

Αντικείμενο του πρώτου έργου ήταν η δημιουργία των απαραίτητων συστημάτων γεωπληροφοριών για τη διαχείριση Χωροταξικών και Πολεοδομικών πληροφοριών του Δήμου, την υποστήριξη τεχνικών και κοινωνικών υποδομών του, τη διαχείριση του στόλου οχημάτων (απορριμματοφόρα και άλλα οχήματα της Δ/νσης Καθαριότητας, οχήματα της τεχνικής υπηρεσίας, κλπ) και τη διαχείριση του Δικτύου Ηλεκτροφωτισμού. Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο διαγωνισμό εκτός της Ινφοδήμ, αρχικά είχαν καταθέσει προσφορές οι εταιρείες 1)Γεωανάλυση και 2)Geomatics. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στις 224.411 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.

Το δεύτερο έργο με τίτλο “Δημιουργία Αυτόνομου Συστήματος Διαχείρισης Κρίσεων στην Περιφέρεια Κρήτης” είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός συστήματος παρακολούθησης και προστασίας στη γεωγραφική περιοχή της Περιφέρειας Κρήτης και συγκεκριμένα στις περιοχές του δάσους πουρναριών του Ρούβα στο Ν. Ηρακλείου και του Φοινικοδάσους της Πρέβελης στο Ν. Ρεθύμνου. Το σύστημα που υλοποιήθηκε έχει ως κύριο σκοπό την πρόληψη – αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών και εν γένει την προστασία των δασών και τη βελτίωση του συντονισμού των εμπλεκόμενων δυνάμεων σε μια δασική πυρκαγιά ή την αντιμετώπιση κρίσεων.

Εκτός της κοινοπραξίας Ινφοδήμ – Telenet – Μίνως, είχε αρχικά καταθέσει προσφορά η κοινοπραξία Talent – ACA – TsipNet. Το τίμημα του έργου ανέρχεται στο 1.180.976 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. Τέλος, αύριο Παρασκευή 18/12/09 και τη Δευτέρα 21/12/09 η Infoδήμ διοργανώνει ημερίδες για να παρουσιάσει τα έργα πυροπροστασίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσπρωτίας και Νομού Άρτας αντίστοιχα. Η πρώτη θα λάβει χώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου στην Ηγουμενίτσα στις 10:00, ενώ η δεύτερη θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Βυζάντιο στην Άρτα στις 18:30.