Όπως είναι γνωστό, ο ΟΛΠ ΑΕ έχει ολοκληρώσει την εγκατάσταση δικτύου οπτικών ινών στη συνολική έκταση του λιμανιού πέρα από το χώρο της κρουαζιέρας, στον οποίο το δίκτυο εγκαταστάθηκε το 2003-4.

Η παροχή υπηρεσιών Internet μέσω τεχνολογίας WiFi καλύπτει γεωγραφικά πλέον όλους τους χώρους από την περιοχή της σχολής Δοκίμων και το Παλατάκι, μέχρι και τον επιβατηγό σταθμό «Βασιλειάδη» στη Δραπετσώνα. Για τη χρήση του Internet δεν απαιτείται ιδιαίτερη διαμόρφωση των συσκευών.

Όταν ο επιβάτης-χρήστης συνδεθεί με το πλησιέστερο access point και ανοίξει τον Browser, αρκεί να πληκτρολογήσει τον εμφανιζόμενο 5ψήφιο αριθμό και αυτόματα θα εισέλθει στο δωρεάν δίκτυο. Από την πρώτη δοκιμαστική φάση διαπιστώνεται μια μέση επισκεψιμότητα 285 συνδέσεων την ημέρα, με μέγιστο αριθμό συνδέσεων στις 17/06/2011 τις 1.208.

Η παροχή δωρεάν Internet αποτελεί μια ακόμα ποιοτική υπηρεσία ενημέρωσης του ΟΛΠ ΑΕ προς τους επιβάτες και χρήστες του λιμανιού, στο πλαίσιο της εγκατάστασης ενός ολοκληρωμένου e-porting μέσω του οποίου υπηρεσίες του ΟΛΠ ΑΕ, των εταιρειών-πελάτων του και των επιβατών και πληρωμάτων των πλοίων, να μπορούν να βρίσκονται σε συνεχή ποιοτική επικοινωνία και εξυπηρέτηση.