Με κύριο εκφραστή το conn-x και με επενδύσεις πάνω από 1,3 δισ. ευρώ σε δίκτυο και ευρυζωνικότητα την τελευταία πενταετία, ο ΟΤΕ παραμένει ο βασικός φορέας ανάπτυξης των νέων τεχνολογιών στη χώρα και κύρια επιλογή των καταναλωτών για ποιοτικές ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο 2009 οι πελάτες ADSL λιανικής του ΟΤΕ ξεπέρασαν το 1.000.000. Ήδη, η Ελλάδα πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο, όσον αφορά στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας.

Σύμφωνα με την τελευταία εξαμηνιαία αναφορά (Ιούνιος 2009) για την ευρυζωνικότητα από το Παρατηρητήριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας, “η απόσταση που χωρίζει την Ελλάδα από την Ε.Ε. βαίνει μειούμενη με ορατή πλέον τη σύγκλιση με τα μέσα επίπεδα με την Ε.Ε.-27 προς τα τέλη του 2010”. Η ανάπτυξη του δικτύου ADSL του ΟΤΕ συνεχίζεται σε ολόκληρη την Ελλάδα, με τον αριθμό των Σημείων Παρουσίας (PoPs), να ανέρχεται σήμερα σε 1485, εκ των οποίων τα 1353 βρίσκονται εκτός Αττικής.

Στα παραπάνω σημεία παρουσίας συγκεντρώνεται το 94% των τηλεφωνικών συνδέσεων της χώρας. Επιπλέον, μέσω της υπηρεσίας δορυφορικού ευρυζωνικού internet και του δορυφόρου Hellas Sat, οι ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας.

Σύμφωνα με την τελευταία αναφορά του Παρατηρητηρίου για την Κοινωνία της Πληροφορίας, η ευρυζωνική διείσδυση στην Ελλάδα στο τέλος του α’ εξαμήνου 2009 ανήλθε στα επίπεδα του 15,63% του πληθυσμού. Ήδη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΤΕ, η διείσδυση της ευρυζωνικότητας (OTE και LLU) αγγίζει το 17,5%. Η ραγδαία αυτή αύξηση που παρατηρείται και συνεχίζεται αμείωτη τα τελευταία χρόνια έχει ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να ανεβαίνει συνεχώς θέσεις στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας. Αυτό φαίνεται και σε πρόσφατη μελέτη της Credit Suisse, σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα ξεπέρασε την Πορτογαλία στη διείσδυση της ευρυζωνικότητας στα νοικοκυριά.