Με 150 εκατομμύρια ευρώ στο ταμείο και θετικούς δείκτες σε όλα τα οικονομικά μεγέθη είναι λογικό ο Νάσος Ζαρκαλής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Wind Hellas, να μην νιώθει απλά αισιόδοξος, αλλά βέβαιος για τη μελλοντική ανάπτυξη της εταιρείας.

Τη χρονιά που πέρασε η Wind επένδυσε 95 εκατομμύρια ευρώ κυρίως σε δίκτυα νέας γενιάς για να υποστηρίξει τις υπηρεσίες κινητής και σταθερής τηλεφωνίας. Την τρέχουσα χρονιά, οι επενδύσεις αναμένεται να είναι από 95 έως 105 εκατομμύρια ευρώ, με ένα σημαντικό ποσοστό του συγκεκριμένου ποσού να ανυπομονεί για την εξαγορά της Forhtnet. Οι συζητήσεις σύμφωνα με το Νάσο Ζαρκαλή βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα τελεσφορήσουν μέσα στο 2018.

Οι επενδύσεις της εταιρείας έφεραν ευχάριστα αποτελέσματα το 2017, εξασφαλίζοντας στην εταιρεία τζίρο 494 εκατομμυρίων ευρώ και EBITDA στα 102,7 εκατομμύρια ευρώ.  Τα ποσά αυτά είναι αυξημένα σε ετήσια βάση κατά 3,9% και 13,4% αντίστοιχα σε σχέση με το 2016. Στην κινητή τηλεφωνία, η Wind πέτυχε να αυξήσει τα συμβόλαια κατά 4,1% και τα έσοδα της κατά 2,8%, έχοντας πλέον μια βάση 3,8 εκατομμυρίων πελατών εκ των οποίων τα 2,97 εκατομμύρια είναι πελάτες καρτοκινητής.

Αυξημένος είναι και ο αριθμός των πελατών της σταθερής τηλεφωνίας σε ποσοστό 5,9%, χωρίς όμως ακόμα τα μεγέθη που αφορούν τις υπηρεσίες υψηλών ταχυτήτων να είναι διαθέσιμα για ανάγνωση. Σύμφωνα με τις προβλέψεις και εφόσον λυθούν τα προβλήματα ηλεκτροδότησης, η εταιρεία αναμένεται να έχει προς διάθεση 177.000 γραμμές πανελλαδικά στο πρώτο 9μηνο του 2018 και 442.000 γραμμές μέχρι το τέλος του 2019. Μεταξύ των ερχόμενων επενδύσεων της Wind περιλαμβάνεται και η είσοδος στη συνδρομητική τηλεόραση, για την οποία σε αυτή τη φάση η εταιρεία ήταν φειδωλή σε πληροφορίες, πέρα από ότι λειτουργεί σε πιλοτική βάση με 1.300 περίπου χρήστες.