Ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του επίσημου ταξιδιού του στην Κίνα, επισκέφθηκε το Κέντρο Ενημέρωσης της Huawei, στο Πεκίνο.

Τα μέλη της ελληνικής αντιπροσωπείας είδαν από κοντά τα πιο πρόσφατα τεχνολογικά επιτεύγματα της Huawei και ενημερώθηκαν για τα βασικά στοιχεία της επιχειρησιακής στρατηγικής της Huawei, κεντρικό σημείο της οποίας αποτελεί η Καινοτομία – περιοχή υψηλού ενδιαφέροντος για τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Παράλληλα, οι δύο πλευρές είχαν συζήτηση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν στην προσέλκυση των ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, αλλά και για την πρόθεση της Huawei να συμβάλει με ποικίλους τρόπους στην προώθηση της συνεργασίας με τη χώρα μας σε θέματα τεχνολογικής εκπαίδευσης και καινοτομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Guo Ping, Rotating CEO της Huawei Technologies, ανακοίνωσε την προσφορά τριετούς εκπαιδευτικού προγράμματος στις τεχνολογίες νέας γενιάς, με την επωνυμία “Seeds for The Future”, για Έλληνες φοιτητές: «Πιστεύουμε πραγματικά στη σύνδεση Ελλάδας και Κίνας και στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των νέων, μέσω της εκπαίδευσης στις τεχνολογίες πληροφορικής & επικοινωνιών και στο διαμοιρασμό της γνώσης. Πιστεύουμε ότι εάν οι νέοι άνθρωποι έχουν προοπτικές, τότε και η χώρα έχει προοπτικές και το μέλλον μπορεί να είναι πολύ πιο ελπιδοφόρο».