Η Oracle γνωστοποιεί ότι, από 1ης Ιουνίου, ο Βασίλης Δημόπουλος αναλαμβάνει, ως Αντιπρόεδρος, την ευθύνη του τομέα Επιχειρηματικών Εφαρμογών για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης, των Βαλκανίων, της Τουρκίας, της Ρωσίας και των χωρών της τ. Σοβιετικής Ενωσης.

Ο Β. Δημόπουλος θα συνεχίσει να εκτελεί τα τρέχοντα καθήκοντά του μέχρι τις 31 Μαΐου. Οι αντικαταστάτες του θα ανακοινωθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα. «Ενας ιδιαίτερα επιτυχημένος κύκλος 6 ετών έκλεισε και σε αυτό συνεισέφερε τα μέγιστα η εξαιρετική ομάδα της Oracle στην Ελλάδα, την οποία και ευχαριστώ ειλικρινά για τις επιτυχίες που ζήσαμε μαζί και τον υψηλό επαγγελματισμό της.

Παράλληλα, με τιμά ιδιαίτερα η αναγνώριση της εταιρείας, η οποία μου εμπιστεύεται τον πολύ σημαντικό και στρατηγικό τομέα των επιχειρηματικών εφαρμογών. Αναλαμβάνω αυτή την πρόκληση με πολλή αισιοδοξία και στόχο την τελική επιτυχία».

Ο Βασίλης Δημόπουλος ανέλαβε τη θέση του Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου της Oracle Ελλάς τον Ιανουάριο του 2005. Το Δεκέμβριο του 2007 ανέλαβε πρόσθετα καθήκοντα Vice President του cluster των χωρών: Ελλάδα, Κύπρος, Μάλτα, Αλβανία, Κόσοβο και ΠΓΔΜ και τον Ιούνιο του 2008, την ευθύνη του τομέα Επικοινωνιών και ΜΜΕ για την περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης & Ρωσίας. Στο παρελθόν, εργάστηκε, μεταξύ άλλων, για τις IBM Ελλάς, Mobil Oil κ.ά. . Είναι πτυχιούχος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων και  κατέχει MSc in Computer Science από το Queen’s University της Μ. Βρεττανίας.  Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.