Ο Δαμιανός Χαραλαμπίδης αναλαμβάνει στις 20 Μαΐου 2009, τη θέση του Chief Operating Officer της Vodafone. Στον COO, θα αναφέρονται οι Διευθύνσεις Business Commercial, Consumer Commercial και Customer Services.

Ο Δ. Χαραλαμπίδης έχει 18ετή  εμπειρία στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και προέρχεται από την Wind Ελλάς όπου κατείχε τη θέση του COO. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1991 στην Intracom SA στους τομείς  Έρευνας και ανάπτυξης ενώ 5 χρόνια αργότερα μετακινήθηκε στο τμήμα Μarketing και Πωλήσεων. Το 1998 συνέχισε την καριέρα του στην Cosmote ως υπεύθυνος προϊόντων και υπηρεσιών για να αναλάβει λίγο αργότερα τη Γενική Διεύθυνση του τομέα αυτού.

Το 2005 ανέλαβε καθήκοντα Γενικού Εμπορικού Διευθυντή στην Wind Ελλάς ενώ από το 2008 κατείχε τη θέση του Chief Operating Officer. Παράλληλα ο Δ. Χαραλαμπίδης είναι, από το 2003,  Πρόεδρος του Ελληνικού τμήματος του ΙΕΤ (Institute of Electrical and Technical Engineers). Είναι κάτοχος πτυχίου B.Sc Ηλεκτρολόγου & Ηλεκτρονικού Μηχανικού από το Πανεπιστήμιο John Moores του Λίβερπουλ και μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ (UMIST).