Ο Steven Sinofsky, επικεφαλής του τμήματος των Windows της Microsoft ανακοίνωσε την παραίτησή του, έπειτα από 23 χρόνια στην εταιρεία, λιγότερο από 3 εβδομάδες μετά το λανσάρισμα των νέων Windows 8.

Η ξαφνική του αποχώρηση πιθανόν να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την επιτυχία των Windows 8, καθώς και για τη σχέση του με τον CEO της Microsoft Steve Ballmer. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Sinofsky ήταν ο βασικότερος υποψήφιος να διαδεχθεί τον Ballmer, αν και πολλοί είχαν σχολιάσει την αδυναμία του να συνεργαστεί με υψηλόβαθμα στελέχη, κάτι που θα τον έκανε ανεπιθύμητο ως CIO.

Τα καθήκοντά του θα αναλάβουν δύο στελέχη, η Julie Larson-Green, η οποία θα ηγηθεί της μηχανικής ανάπτυξης λογισμικού και hardware για τα Windows, και η Tami Reller, η οποία θα αναλάβει την επιχειρηματική πλευρά του τμήματος. Ο Sinofsky είναι το δεύτερο μεγάλο στέλεχος που αποχωρεί από κάποιον τεχνολογικό γίγαντα, καθώς πριν μερικές εβδομάδες η Apple «εκδίωξε» τον Scott Forstall από τη θέση του επικεφαλής λογισμικού των iPhone, κατά τη διαδικασία αναδιάρθρωσης της ομάδας του management.