Ενας άνδρας φοράει στους ώμους του δύο τεράστια, πολύχρωμα φτερά. Τρέχει με δύναμη στο καταπράσινο χορτάρι, κινεί τα χέρια του σαν να ήταν φτερά και τα φτερά που έχει στερεωμένα στους ώμους του μιμούνται τις κινήσεις του. Ανεβοκατεβαίνουν με ταχύτητα, μέχρι που ο άνθρωπος απογειώνεται. Πετάει πάνω από το χορτάρι, πάνω από τα δέντρα, κάνει μια βόλτα στον ουρανό και ξαναπροσγειώνεται στο έδαφος, συγκλονισμένος με την εμπειρία που μόλις έζησε.

Ο Jarno Smeets, ένας ολλανδός γκατζετάκιας, κατάφερε να φτιάξει ένα μηχανισμό αποτελούμενο από δύο γιγαντιαία φτερά, ένα τηλεχειριστήριο Wii κι ένα smartphone και, χρησιμοποιώντας το, να πετάξει σαν πουλί. Ανέλυσε όλες τις λεπτομέρειες του πρότζεκτ του στο blog του, ανάρτησε το βίντεό του στο YouTube, εξέδωσε δελτίο τύπου και κέρδισε, μεταξύ άλλων, την προσοχή των περιοδικών Wired και Time.

«Μέχρι σήμερα, οι άνθρωποι θεωρούσαν ότι είναι αδύνατο να πετάξει κανείς με τον τρόπο που πετάνε τα πουλιά, χρησιμοποιώντας τους μύες του ανθρώπινου σώματος» δήλωσε στο δελτίο τύπου του ο Jarno Smeets. Ο ίδιος προχώρησε όμως στην κατασκευή ενός ασύρματου απτικού συστήματος που αποτελείται από δύο τηλεχειριστήρια Wii, τους μετρητές επιτάχυνσης ενός τηλεφώνου HTC Wildfire S και κινητήρες Turnigy που δίνουν ισχύ στα φτερά εμβαδού 17 τ.μ.

Αφού έχουν δημοσιεύσει την είδηση, επαινώντας μάλιστα τον Smeets για την ευφυία του, οι δημοσιογράφοι του Time ανακαλύπτουν ότι όχι μόνο η είδηση, αλλά ακόμα και το ίδιο το όνομα Smeets, είναι κατασκευασμένα. Ο Smeets είναι στην πραγματικότητα ένας κινηματογραφιστής και το αληθινό του όνομα είναι Floris Kaayk.

Ακόμα κι αν δεν κατάφερε να πετάξει, ο Kaayk σίγουρα απογειώθηκε με τη δημοσιότητα που προσέλκυσε. Μας έβαλε επίσης για άλλη μια φορά σε προβληματισμό σχετικά με το πόσο εύκολο είναι να αξιοποιήσει κανείς τη σύγχρονη τεχνολογία και να συνδυάσει με τον δικό του τρόπο τα επιμέρους εργαλεία της για να κατασκευάσει τη δική του αλήθεια. Κρίμα που δεν μπόρεσε να συγχρονιστεί και με την πρωταπριλιά.