Ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, εγκαινιάζει το θεσμό Chief Digital Officer στον δήμο Αθηναίων και με απόφασή του όρισε στη θέση τον Κωνσταντίνο Χαμπίδη.

«Η πρωτοβουλία στοχεύει στο να μας οδηγήσει να εξυπηρετούμε τους πολίτες και τον επιχειρηματικό κόσμο, αποτελεσματικότερα και με περισσότερη διαφάνεια» δηλώνει ο Γ. Καμίνης, σημειώνοντας ότι «με την τοποθέτηση του Chief Digital Officer, η Αθήνα γίνεται μια από τις πρωτοπόρες πόλεις που αναγνωρίζουν την σημασία, καθώς και την ανάγκη ψηφιακής στρατηγικής σε έναν δήμο». Προτεραιότητα του Chief Digital Officer είναι να βελτιώσει την εσωτερική λειτουργία των μονάδων Πληροφορικής του δήμου, να αναπτύξει ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες και να ορίσει την ατζέντα της «Έξυπνης Πόλης για την Αθήνα».

Ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης έχει θητεύσει ως συνεργάτης του δημάρχου Αθηναίων σε θέματα τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών. Είναι εντεταλμένος σύμβουλος της ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων – Εταιρία Μηχανοργάνωσης) και έχει σημαντική εμπειρία σε θέματα Ψηφιακού Στρατηγικού Σχεδιασμού. Από τον νέο του ρόλο θα αναφέρεται κατευθείαν στον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη, θα συνεργάζεται στενά με τον Γενικό Γραμματέα του δήμου Αθηναίων, Λευτέρη Καστανάκη, καθώς και με τις διοικήσεις όλων των φορέων του δήμου.