Την πληροφορία που είχαμε αναφέρει στο NetFax στις 28//11 επιβεβαίωσε, ο Νίκος Σοφοκλέους, Διευθύνων Σύμβουλος της Vodafone Hellas, χωρίς ωστόσο να κάνει γνωστό, εάν η εκκίνηση της παροχής εμπορικών υπηρεσιών θα γίνει το πρώτο ή το δεύτερο εξάμηνο του 2009.

Η επένδυση της Vodafone Hellas σε υποδομές είναι κοντά στα 250 εκατ. ευρώ, ενώ σημαντικό μέρος του δικτύου έχει υλοποιηθεί ήδη.

Η νέα εμπορική δραστηριότητα της Vodafone Hellas δεν αποκλείει σύμφωνα με το Ν. Σοφοκλέους τη συνέχιση της συνεργασίας με την Hellas On Line, καθώς είναι πιθανό να υπάρχουν περιοχές που το δίκτυο της Vodafone δεν θα είναι διαθέσιμο.

Η εικόνα του τελευταίου διμήνου, όσον αφορά τα έσοδα της εταιρείας, επιβεβαιώνει ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει αγγίξει ήδη την τσέπη των Ελλήνων καταναλωτών, καθώς ο τζίρος της Vodafone Hellas παρουσιάζει μια αρνητική μεταβολή λίγο μικρότερη από 2%.

Στόχος των επενδύσεων της εταιρείας για το 2009, ο προϋπολογισμός των οποίων δεν ανακοινώθηκε, είναι η ενίσχυση των σταθμών βάσης για καλύτερη κάλυψη, η βελτίωση των υπηρεσιών mobile Internet με στόχο να καλύπτουν το 60% του πληθυσμού μέχρι το Μάρτιο του 2009 και η βελτίωση του ανθρώπινου δυναμικού.

Σύμφωνα με το Ν. Σοφοκλέους, η εταιρεία δεν θα προβεί σε επιπλέον απολύσεις μέσα στο 2009.