Ο Πάνος Ξυνής αναλαμβάνει τα καθήκοντα του διευθύνοντος συμβούλου για την Ελλάδα στην Siemens Ελλάδας από 1ης Ιανουαρίου 2009, διαδεχόμενος τον Rudolf Fischer, ο οποίος διετέλεσε προσωρινός επικεφαλής της εταιρείας, παράλληλα με τα καθήκοντά του ως επικεφαλής οικονομικών υπηρεσιών (Chief Financial Officer). Ο κ. Fischer θα παραμείνει CFO της Siemens Ελλάδας.

Ο Francisco Belil, επικεφαλής της Siemens για την ευρύτερη περιοχή της Νότιο-Δυτικής Ευρώπης (Cluster South West Europe), στην οποία εντάσσεται διοικητικά και η Ελλάδα, δήλωσε ότι “είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να έχουμε μαζί μας τον Πάνο, ο οποίος φέρνει μαζί του την εκτεταμένη εμπειρία του από τη Shell. Θεωρούμε την τοποθέτησή του ως ένα σημαντικό βήμα προς την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων”.

Ο Πάνος Ξυνής γεννήθηκε στην Αθήνα, και έχει πτυχίο Χημικού Μηχανικού, με μεταπτυχιακές σπουδές σε process engineering και οικονομικά. Ξεκίνησε την καριέρα του στη Shell το 1983, όπου κατέλαβε διάφορες θέσεις, οι οποίες περιελάμβαναν τους τομείς Χημικών προϊόντων, Εφοδιασμού και Διανομής, Λιπαντικών, και Ναυτιλίας, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε διεθνές επίπεδο. Από το 2005 διατελεί πρόεδρος των εταιρειών Shell στην Ελλάδα και διευθυντής ανθρωπίνων πόρων για την Ελλάδα και την Ανατολική Ευρώπη.