Ο Χρήστος Χάλαρης βρίσκεται πλέον στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΗΔΙΚΑ), με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Έχει διατελέσει Ειδικός Γραμματέας Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Σπούδασε την επιστήμη της Χημείας στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Αθηνών (BSc, 1993), όπου και εκπόνησε τη διδακτορική διατριβή του (PhD, 1999). Κάτοχος πτυχίου της Πυροσβεστικής Ακαδημίας (2nd BSc, 1996) και Αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας. Μετεκπαιδεύτηκε στο Rescue Services College Rosersberg της Σουηδίας σε θέματα αντιμετώπισης περιβαλλοντικών καταστροφών. Επίσης έχει εκτενή γνώση και εμπειρία σε θέματα όπλων μαζικής καταστροφής και χημικών, βιολογικών, ραδιολογικών, πυρηνικών απειλών. Έχει τέλος διατελέσει Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (2004-2005).

Ο Χρήστος Χάλαρης αντικαθιστά τον Βλάση Σφυρόερα, ο οποίος αποχώρησε, κάνοντας έναν απολογισμό του έργου του. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε «στην υλοποίηση του έργου της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης, ένα έργο τεράστιας σημασίας για τον εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, συμβάλει στην εξοικονόμηση 30.000.000 ευρώ μηνιαίως. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εφαρμογή που λειτουργεί αυτή τη στιγμή στο ελληνικό δημόσιο τομέα, και καλύπτει το 92% περίπου των συνταγών που εκτελούνται μηνιαία στη χώρας μας, το 100% των φαρμακείων και το 90% των ιατρών με δικαίωμα συνταγογράφησης.

Αναπτύχθηκε σύστημα παρακολούθησης της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο απ’ όπου δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης της εξέλιξης των συνταγών σε πραγματικό χρόνο και άντλησης πληροφοριών και σύστημα Επιχειρησιακής Ευφυΐας από το όποιο προσφέρεται η δυνατότητα άντλησης στατιστικών στοιχείων. Για πρώτη φορά στη χώρα εξάγονται στατιστικά δεδομένα που χρησιμοποιούνται για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων στο χώρο της υγείας».