Ο όμιλος Acer βοήθησε τη Scuderia Ferrari στη σχεδίαση της αναβάθμισης του data center της παρέχοντας καινοτόμες και αξιόπιστες τεχνολογικές λύσεις που έδωσαν στη διάσημη ομάδα του Maranello τη δυνατότητα να επιτύχει τους στόχους της.

Η Scuderia Ferrari παρουσίασε ένα καινοτόμο πρόγραμμα προκειμένου να εξοπλιστεί επαρκώς το κέντρο δεδομένων τους και να αντιμετωπιστούν επιτυχώς οι υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν. Το υπολογιστικό σύστημα υψηλών επιδόσεων είναι ένα ιδανικό εργαλείο για να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά ζητήματα σχεδιασμού. Χάρη σ’ αυτό  μπορεί να γίνει εξομοίωση του αυτοκινήτου της φόρμουλα 1 κάτω και από τις πιο ακραίες καιρικές συνθήκες.

Η Gateway, που ανήκει στον όμιλο Acer και η οποία ειδικεύεται στην επαγγελματική Ευρωπαϊκή αγορά, παρείχε όλη την εμπειρία της μαζί με τους τεχνικούς και τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Πίζας, προκειμένου να παρέχουν στην Ferrari τα αξιόπιστα αλλά και πιο σύγχρονα συστήματα τεχνολογίας.

Η εφαρμοσμένη λύση περιλαμβάνει μία σειρά από multi-node Gateway GW2000ht servers που ενσωματώνονται στα υψηλής απόδοσης συστήματα αποθήκευσης Gateway και ένα δίκτυο νέας γενεάς με την τεχνολογία 80Gb/s InfiniBand.  Το αποτέλεσμα είναι ένα data center, δυναμικό, ισχυρό, ευέλικτο, αξιόπιστο, αλλά και ενεργειακά αποδοτικό.