Ο Antonio Neri αποτελεί τον νέο πρόεδρο της Hewlett Packard Enterprise (HPE), όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Ο Neri ασκούσε μέχρι πρότινος τα καθήκοντα του Vice President και General Manager για το Enterprise Group της εταιρείας, το οποίο παρέχει λύσεις για υποδομές ΙΤ. Επιπλέον, θεωρείται ως ο ιθύνων νους των εξαγορών της Simplivity και Nimble. Ο Neri θα είναι στο μέλλον υπεύθυνος και για την πρωτοβουλία «HPE Next», η οποία αναμένεται να μετατρέψει την HPE σε μια ευέλικτη και ευκίνητη εταιρεία Πληροφορικής.

«Τα τελευταία 22 χρόνια ο Antonio είχε υπό την εποπτεία του μερικές από τις πιο σημαντικές δράσεις που έχουμε τρέξει στην HP. Όπως είναι, για παράδειγμα, η ενσωμάτωση πολύπλοκων εξαγορών (Aruba, SGI, SimpliVity και Nimble). Επιπλέον, συνέβαλε καθοριστικά στο κτίσιμο της νέας Hewlett Packard Enterprise», τονίζει η Meg Whitman, CEO της HPE.

Συνεργάτες της εταιρείας μεταφράζουν την προαγωγή του Neri ως μια «σαφή ένδειξη», ότι ο νέος πρόεδρος θα αποτελέσει, επίσης, τον επόμενο CEO της αμερικανικής εταιρείας Πληροφορικής, όπως αναφέρει δημοσίευμα του crn.com. Άλλωστε ή ίδια η Meg Whitman είχε δηλώσει ότι ο επόμενος CEO της εταιρείας θα προέρχεται από την οικογένεια της HP, σύμφωνα, πάντα, με το ίδιο δημοσίευμα.