Στην ομιλία του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Ericsson στο GSMA Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ο Hans Vestberg, President και CEO, δήλωσε:

«Η μελλοντική μας επιτυχία θα καθοριστεί από τη δυνατότητα να δούμε πέρα από την τεχνολογία, να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους πελάτες μας έτσι ώστε να λύνουμε τα προβλήματά τους πριν αυτοί καν τα αντιληφθούν. Αυτό προϋποθέτει να βάζουμε πάντα σε προτεραιότητα τους πελάτες μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προωθούμε την καινοτομία μέσω των σχέσεων με τους πελάτες μας». Και συνέχισε λέγοντας, «Την περασμένη δεκαετία, οι τηλεπικοινωνίες έγιναν το νευρικό σύστημα του κόσμου. Ο αριθμός των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως εξαπλασιάστηκε και έφτασε σε 4,6 δισ. Η κινητή ευρυζωνικότητα βγήκε στο προσκήνιο και πιστεύουμε ότι οι νέες συνδρομές θα φτάσουν σε 3 δισ. μέσα στην επόμενη πενταετία». «Προβλέπουμε ότι μέχρι το 2015 οι συνδρομές κινητών PC θα εξαπλασιαστούν και η αντίστοιχη μεταφορά δεδομένων θα αυξηθεί κατά 50 φορές, σε σύγκριση με το τέλος του 2009.

Παράλληλα, η διάθεσή συσκευών smartphone θα τετραπλασιαστεί και η αντίστοιχη μεταφορά δεδομένων θα αυξηθεί κατά 25 φορές. Η ραγδαία αυξανόμενη μεταφορά δεδομένων, θέτει τη χωρητικότητα και την ποιότητα των δικτύων στο επίκεντρο». «Οραματιζόμαστε 50 δισ. συνδεδεμένες συσκευές μέχρι το 2020. Οι ασθενείς θα συνδέονται εξ αποστάσεως με τα νοσοκομεία, τα φορτηγά θα βρίσκονται σε online σύνδεση με τα κέντρα αποθήκευσης και μεταφορών για αποτελεσματικότερη χάραξη του δρομολογίου τους και οι σπουδαστές στις πόλεις θα συνδέονται με σπουδαστές της επαρχίας μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου.

Ο H. Vestberg έκλεισε την ομιλία του επισημαίνοντας πως «Οι τεχνολογίες HSPA και 4G/LTE θα κάνουν δυνατή τη διασύνδεση των 50 δισεκατομμυρίων συσκευών και τη συνεχή αύξηση της μεταφοράς δεδομένων. Αρκετοί από τους κορυφαίους παρόχους της αγοράς μας εμπιστεύθηκαν να αναπτύξουμε τα 4G/LTE δίκτυά τους και έχουμε ήδη επιτύχει ηγετική θέση στην τεχνολογία και πλεονεκτήματα κλίμακας».