Το περιοδικό Banker's Review διοργανώνει το ετήσιο τραπεζικό συνέδριο Risk Management+Compliance Conference, στις 12 Ιουνίου, στο Ledra Marriott.

Κεντρικό θέμα του συνεδρίου είναι το πώς διαμορφώνεται το τραπεζικό risk management σήμερα, έχοντας αφομοιώσει τις πρόσφατες αναταράξεις στις διεθνείς πιστωτικές αγορές. Το συνέδριο θα ανοίξει με την παρουσίαση του ο Stephen Anderson, CRO
Europe της HSBC, ο οποίος θα δώσει στο ελληνικό κοινό insights από τη διαχείριση κινδύνων μιας παγκόσμιας τράπεζας. O Stephen Anderson μετρά παραπάνω από 25 χρόνια παρουσίας στα ανώτερα διοικητικά κλιμάκια της HSBC, με θητεία σε 8 χώρες και σε όλα σχεδόν τα τμήματα του οργανισμού.

Πρόκειται για έναν “βετεράνο” των κρίσεων, καθώς διαχειρίστηκε την προ δεκαετίας κρίση στις ασιατικές αγορές: το 1998 ίδρυσε το τμήμα Credit Risk στην HSBC Thailand, ενώ πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια στη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων της τράπεζας. Έχει διατελέσει Chief Operating Officer , στην HSBC Singapore και  HSBC Turkey -χάρη στη θητεία του στην Τουρκία, έχει καλή γνώση των ιδιαιτεροτήτων των αγορών της περιοχής μας.

Η ατζέντα του συνεδρίου εξετάζει ζητήματα όπως το risk management  σε ενιαίο (integrated) πλαίσιο, η εξέλιξη της Βασιλείας ΙΙ και τoν ρόλο του CRO στη διοίκηση τραπεζικών οργανισμών.