Η Xerox γνωστοποίησε πριν από λίγες ημέρες την ανάληψη από τον Jacques Guers της θέσης του Προέδρου της Xerox Ευρώπης.

Ο Guers θα είναι υπεύθυνος για τις λειτουργίες πωλήσεων και marketing σε 17 χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Διαδέχεται τον Armando Zagalo de Lima, ο οποίος νωρίτερα φέτος έλαβε τη θέση του Προέδρου των Xerox Global Customer Operations. Η ανάθεση στον Guers ισχύει από 1η Ιουλίου.

Από τον Ιούλιο του 2009, ο Guers κατείχε τη θέση του Προέδρου των Xerox Developing Markets Operations, έχοντας στην ευθύνη του την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις αναπτυσσόμενες αγορές και χώρες όλου του κόσμου, συμπεριλαμβανομένης της Λατινικής Αμερικής, της Μέσης Ανατολής, της Αφρικής, της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, των Ευρασιατικών χωρών, της Ινδίας και της Ρωσίας.

Ο Guers, που ανήκει στην οικογένεια της Xerox από το 1980, έχει εργαστεί σε ένα μεγάλο αριθμό ρόλων στις πωλήσεις, τις υπηρεσίες, το marketing και τη γενική διεύθυνση και μέχρι πρότινος ήταν Γενικός Διευθυντής της Xerox Γαλλίας. Είναι κάτοχος πτυχίων Διοίκησης Επιχειρήσεων και Marketing από το EDHEC Business School της Γαλλίας. Για τη συνεισφορά του στη γαλλική οικονομία, έλαβε τον τίτλο του Ιππότη της Λεγεώνας της Τιμής.

Στη θέση του Προέδρου των Xerox Developing Markets Operations, τον Guers διαδέχτηκε ο Herve Tessler.