Καθώς η Oracle έχει θέσει ως μέγιστη προτεραιότητα της το cloud, το οποίο με τη σειρά του απαρτίζεται από μια σειρά πτυχές, το καίριο σημείο και μέγιστο ζητούμενο αφορά την προετοιμασία, ανάπτυξη και διάθεση των απαιτούμενων εφαρμογών και υποδομών.

Κάτι, που ήδη έχει ξεκινήσει και κάνει πραγματικότητα η εταιρεία χάρη στους σχεδιασμούς του Thomas Kurian, Προέδρου του τομέα Ανάπτυξης Προϊόντων της Oracle Corp. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Kurian είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μια σειρά από καινούριες υπηρεσίες που απευθύνονται σε υποδομές που βασίζονται στο cloud, εφαρμογές και analytics. Πλαισιώνοντάς, μάλιστα, τα ανωτέρω με αρκετά «ζωντανά», όσο και με πολλές λεπτομέρειες, demos, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του ομιλίας στο Oracle OpenWorld 2016. τις εργασίες του oποίου παρακολουθούν αποκλειστικά τα netfax και netweek. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Kurian, ο οποίος φέρει την ευθύνη του πλήρους μετασχηματισμού της τεχνολογίας της Oracle στο cloud και αναφέρεται απευθείας στον CTO της εταιρείας, Lary Ellisson: “με όσα έχουμε αναπτύξει είμαστε κάτι παραπάνω από σίγουροι πως θα αλλάξει ριζικά ο τρόπος με τον οποίο οι χρήστες αξιοποιούν την τεχνολογία. Κάτι, που αντιπροσωπεύει το μέλλον για την ίδια την Oracle”.

Identical ΙΤ εξοπλισμός και λογισμικό από το Oracle Cloud@Customer
Μεταξύ άλλων, ο κ. Kurian παρουσίασε σε βάθος το Oracle Cloud@Customer, που διασφαλίζει πανομοιότυπο (identical) hardware και λογισμικό ως Oracle Public Cloud, το οποίο ωστόσο διαχειρίζεται η ίδια η Oracle και προσφέρεται ως υπηρεσία πίσω από το firewall της επιχείρησης-πελάτη, ακολουθώντας ένα συνδρομητικό τιμολογιακό μοντέλο. Συνολικά, η εταιρεία θα ξεκινήσει άμεσα τη διάθεση των Oracle Infrastructure Cloud Machine@Customer, Exadata Cloud Machine@Customer και Big Data Cloud Machine@Customer.

Μια από τις κύριες προκλήσεις της Oracle αφορά στην τοποθέτηση της πλατφόρμας analytics cloud στην αγορά με το ταυτόχρονο «πάντρεμα» δεδομένων, εργαλείων analytics και, φυσικά, της σημαντικής εμπειρίας που ενσωματώνει η  εταιρεία. “Οι δυνατότητες computing και storage που διατίθενται σε ανταγωνιστικές τιμές μπορεί σήμερα να θεωρούνται σημαντικές, ωστόσο αυτό που αναμένεται να αλλάξει άρδην τα δεδομένα είναι η αναζήτηση και δημιουργία επιχειρηματικής αξίας μέσω καλύτερων insight” σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Kurian.

Μάλιστα, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενδυνάμωσης και διείσδυσης της πλατφόρμας analytics στην εγκατεστημένη της βάση, η Oracle έχει ξεκινήσει τη σταδιακή ανάπτυξη εργαλείων business intelligence για συγκεκριμένους, καθετοποιημένους κλάδους, όπως λ.χ. τον κατασκευαστικό, την εκπαίδευση, τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, την υγεία, τη βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τις τηλεπικοινωνίες.

Η Accenture αποτελεί τον 1ο managed cloud πάροχο της Oracle
Στην προσπάθειά της να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς να μετασχηματιστούν με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελέσουν ψηφιακές εταιρείες που θα βασίζονται στο cloud, η Accenture αποφάσισε να αποτελέσει τον πρώτο managed cloud πάροχο της Oracle, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα Cloud Managed Service Provider (MSP) του Oracle PartnerNetwork (OPN). Το MSP αναμένεται να εξασφαλίζει στις εταιρείες που θα συμμετάσχουν σε αυτό με τις απαιτούμενες δεξιότητες και τις υποδομές για τη διαμόρφωση, την εγκατάσταση, την εφαρμογή, τη διαχείριση των Oracle και μη workloads. Αποτέλεσμα; Να έχουν τη δυνατότητα να δομήσουν στις δικές της διαχειρίσιμες υπηρεσίες και να προωθήσουν στους πελάτες τους, προκειμένου να επιταχύνουν τις διαδικασίες του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Λύσεις data center μετασχηματισμού από την Fujitsu
Μια σειρά από καινοτόμες λύσεις που βασίζονται στον server M10 έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει η Fujitsu, Diamond συνεργάτης και Cloud Premier μέλος του Oracle PartnerNetwork (OPN), στο πλαίσιο του Oracle Open World 2016. Στο εκθεσιακό της περίπτερο, η Fujitsu παρουσιάζει τη σειρά των M10 servers που διακρίνονται  από ενεργειακή ευφυΐα, υψηλή απόδοση και compact μέγεθος, ενώ ενσωματώνουν τεχνολογίες ευέλικτης επέκτασης. Στοιχείο, που τα καθιστά ως ιδανική πλατφόρμα για εγκαταστάσεις που σχετίζονται με IoT, ηλεκτρονικό εμπόριο, in-memory computing, cloud και Big Data εγκαταστάσεις, κατά μήκος πολλαπλών βιομηχανιών και κλάδων. Την ίδια στιγμή, η Fujitsu προβάλλει την εντυπωσιακή εξειδίκευση που έχει αποκτήσει στον τομέα του liquid cooling, παρουσιάζοντας το καινοτόμο σύστημα Liquid Immersion Cooling System, το οποίο με τη σειρά του μειώνει κατά 40% τις απαιτήσεις σε επίπεδο ενέργειας και κατά 50% σε επίπεδο χώρου