Πραγματοποιήθηκε χθες το Oracle Insights Database Forum, όπου παρουσιάστηκαν οι τελευταίες τάσεις στις database, on-promise και cloud.

Η εκδήλωση, η οποία απευθυνόταν σε developers, database administrators, IT Architects και Managers, ξεκίνησε με την ομιλία του Αντώνη Μονοκρούσου, Country Leader Oracle Hellas, Cluster Leader Oracle GCMM, ο οποίος αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό της Oracle σε μια virtual εταιρεία, στην αλλαγή του τρόπου ανάπτυξης των προϊόντων και λύσεών της και στο γεγονός ότι σύντομα όλα τα προϊόντα της θα είναι στο cloud. Την εκδήλωση διάνθιζαν τα βίντεο με τα success stories μεγάλων πελατών της Oracle (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, Eurobank, Intralot, Wind, Οικογένεια Στεργίου), όπου παρουσιάστηκε το πώς εκμεταλλεύονται τα προϊόντα της Oracle και τα αποτελέσματα που έχουν φέρει στους οργανισμούς τους.

Ο Prashant Barot, Technology Director, Oracle EMEA, μίλησε για τη αξία των δεδομένων σε σχέση με τον ψηφιακό μετασχηματισμό των ημερών μας και για το μοντέλο Database as a Service που θα κυριαρχήσει στο μέλλον. Ακολούθως η Ελένη Τσιπά, PR & CSR Manager, Oracle GCMM, αναφέρθηκε στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Oracle, στη μεγάλη αποδοχή που έχουν βρει στη χώρα μας και τη σημασία των Oracle Cloud Development Hubs (ένα από τα 5 παγκοσμίως λειτουργεί ήδη στη χώρα μας).