Στις 13-15 Ιουνίου 2010 διοργανώνεται στο ξενοδοχείο Park, στην Αθήνα το 9ο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Κινητό Ηλεκτρονικό Επιχειρείν (9th International Conference on Mobile Business/ 9th Global Mobility Roundtable).

Το Συνέδριο διοργανώνεται από την ερευνητική ομάδα κινητού επιχειρείν (ISTLAB/WRC) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από την έναρξη της διοργάνωσης το 2002 στην Ελλάδα, το Συνέδριο έχει κάνει το γύρο του κόσμου, λαμβάνοντας μέρος κάθε χρόνο σε διαφορετική χώρα και πλέον αποτελεί ετήσιο θεσμό για ερευνητές από πανεπιστήμια και επιχειρήσεις στο χώρο των επιχειρηματικών εφαρμογών των κινητών και ασύρματων δικτύων. Φέτος επιστρέφει στην Ελλάδα  με θέμα «Η Κινητή Ευρυζωνικότητα ως Μοχλός Καινοτομίας και Ανάπτυξης».

Στο συνέδριο θα  παρουσιαστούν 70 επιστημονικές  εργασίες και θα διοργανωθούν συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης σε θέματα αιχμής, συμπεριλαμβανόμενης και συζήτησης για τις προκλήσεις του κινητού επιχειρείν στην Ελλάδα με συμμετοχή εκπροσώπων του κράτους και των επιχειρήσεων.

Το συνέδριο δεν απευθύνεται μόνο σε ερευνητές του ευρύτερου κλάδου πληροφορικής και διοίκησης νέων τεχνολογιών  αλλά και σε στελέχη επιχειρήσεων με ενδιαφέρον στον τομέα, τα οποία  θα έχουν τη δυνατότητα να αποκομίσουν μια πιο σφαιρική άποψη για τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο.

Oι σύνεδροι θα έχουν για πρώτη φορά πρόσβαση σε ειδική εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί για το iPhone (http://www.mbusiness2010.org/app) από την οποία μπορούν να έχουν πρόσβαση σε όλο το πρόγραμμα και τις εργασίες του συνεδρίου από το κινητό τους τηλέφωνο, αλλά και να ψηφίζουν σε πραγματικό χρόνο για την ανάδειξη της καλύτερης εργασίας του συνεδρίου.

Χρυσός  χορηγός του συνεδρίου είναι η Globo Technologies, ενώ χορηγοί είναι ακόμα η Ένωση Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, η Eurobank με το “Live-Banking”, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου βρίσκεται στη διεύθυνση http://www.mbusiness2010.org/.