Για όσους αρέσκονται στις προγνώσεις, η Gartner ανακοίνωσε πρόσφατα τους χρησμούς της, όσον αφορά την παγκόσμια αγορά IT το 2011.

Τα μηνύματα είναι συνολικά θετικά και σε αυτό θα βοηθήσουν σημαντικά οι χώρες της Ασίας, οι οποίες θα συνεχίσουν να επενδύουν με εκρηκτικούς ρυθμούς σε τεχνολογία. Ωστόσο και η EMEA δεν θα δυσαρεστήσει, σύμφωνα με τη Gartner, τους προμηθευτές τεχνολογίας, καθώς αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη μετά από δύο συνεχόμενα έτη συρρίκνωσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης της Gartner, οι επενδύσεις σε τεχνολογία αναμένεται να φτάσουν τα 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια το 2011, δηλαδή 3,1% αυξημένες σε σχέση με την τρέχουσα χρονιά. Η EMEA είναι από τις περιοχές που θα κατεβάσουν τον παγκόσμιο μέσο όρο ανάπτυξης, παρά το γεγονός ότι θα έχει ανάπτυξη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.

Οι προβλέψεις της Gartner κάνουν λόγο για επενδύσεις 795 δις δολαρίων σε τεχνολογία το 2011, από 784 δις την προηγούμενη χρονιά. Μέσα στην EMEA, χώρες όπως η Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία αποτελούν τα βαρίδια της ανάπτυξης, καθώς αναμένεται να παρουσιάσουν μείωση επενδύσεων. Σημαντικό ρόλο στη μείωση επενδύσεων IT στην ΕΜΕΑ, θα παίξουν, σύμφωνα με τη Gartner, οι περικοπές των κυβερνήσεων, οι οποίες αναμένεται να μειώσουν τους προϋπολογισμούς τους κατά μέσο όρο 2,8%.