Ο Όμιλος Forthnet, στα πλαίσιο του 14ου Συνεδρίου InfoCom World, παρουσίασε στο ευρύ κοινό το πιλοτικό δίκτυο Fiber-to-the-Home που υλοποιεί στο Δήμο Νέας Σμύρνης.

Ειδικότερα, ο Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος, Ανώτερος Διευθυντής Σταθερού Δικτύου του Ομίλου αναφέρθηκε στην πορεία εξέλιξης του πιλοτικού έργου σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, τις υπηρεσίες που θα δοθούν πάνω από αυτό, τις εμπειρίες από την υλοποίηση, αλλά και τα οφέλη που αναμένονται στην τοπική κοινωνία. Επεσήμανε, δε, ότι η ανάπτυξη FTTH δικτύων αποτελεί ευρωπαϊκή κατεύθυνση, καθώς το 68% των συνδέσεων FTTH/B στην Ευρώπη των 35, έχουν υλοποιηθεί από εναλλακτικούς παρόχους και από Δήμους/Κοινότητες.

Η στρατηγική του Ομίλου Forthnet για τα δίκτυα νέας γενιάς βασίζεται στην ανάπτυξη βιώσιμων υποδομών ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής. Σύμφωνα με αυτή, το FTTH είναι η ιδανική λύση για πυκνοκατοικημένες αστικές περιοχές που συγκεντρώνουν συγκεκριμένα ποιοτικά στοιχεία. Όσον αφορά στο πιλοτικό FTTH δίκτυο στη Νέα Σμύρνη, τόνισε ότι αφορά σε ένα δίκτυο οπτικών ινών με αρχιτεκτονική GPON το οποίο έχει περάσει από 2000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις της περιοχής.

Στην ανάπτυξη του έργου συμμετέχουν ενεργά συγκεκριμένοι τεχνολογικοί πάροχοι, όπως η Optronics Technologies, η ADTRAN και η Huawei. Με την ολοκλήρωση του έργου, θα διατίθεται υπερ-γρήγορο Internet, με εγγυημένες ταχύτητες 100 Mbps download/50Mbps upload, που επιτρέπει την πρόσβαση σε High Definition περιεχόμενο και σε πολυάριθμες cloud και gaming υπηρεσίες.